Hesteinfo.dk - Nyhedsarkiv Hesteinfo


Nyhedsarkiv

Salg af skov til private begrænser idrættens adgangsmuligheder
Adgangsreglerne for at færdes i offentlige og private skove er ikke ens, og ejerforholdene har stor betydning for mange tusinde aktive motions- og friluftsudøvere i naturen. Lige nu er der debat om frasalg af statens skove, og hvis skovene kommer på private hænder, vil det også have betydning for de mange ryttere, der dagligt bruger skovene. Det er nemlig ofte svært for ryttere at få adgang til de private skove, og derfor er problemstillingen væsentlig for alle ryttere, der nyder naturen fra hesteryg. I nedenstående debatindlæg redegør DIF"s bestyrelsesmedlem Niels-Christian Levin Hansen for konsekvenserne ved salg af de danske statsskove.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Licenssystemet skal revurderes
I august 2015 nedsatte bestyrelsen en arbejdsgruppe, hvis opgave er at kigge på reglerne for rytterlicens. Det nuværende licenssystem er ikke tidsvarende, og der ønskes et mere fleksibelt og logisk system fremadrettet. Målet er at udvikle en ny ramme for erhvervelse af rytterlicens, som på sigt kan godkendes af bestyrelsen.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Sjov for hele familien ved Odense Horse Festival
Ved Odense Horse Festival 2016 vil FUNNYCARS KIDS AREA danne rammerne for hygge og sjov for hele familien. Der vil under hele stævnet være gratis adgang til FUNNYCARS KIDS AREA, hvor der bl.a. vil være en hoppeborg og en minispringbane, hvor både børn og voksne kan slippe deres indre springhest løs.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Ridning i top 10 over populære idrætter 
De nyeste medlemstal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og Dansk Firmaidrætsforbund viser, at Danmarks 11.842 idrætsforeninger har over 2,5 millioner medlemmer, og foreningsidrætten dermed stadig står stærkt i Danmark. Tallene viser også, at Dansk Ride Forbund med 69.981 medlemmer i 2015, har oplevet en stigning i medlemstallet siden 2014, og at ridning stadig er den syvende største DIF idræt.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Vil du have indflydelse på fremtidens distancesport?
Banker dit hjerte for distancesporten? Har du gode ideer til, hvordan vi udvikler dansk distancesport? Og synes du også, at mange flere burde ride distance? Så er du måske vore nye medlem af distanceudvalget. Se stillingsopslag via nedenstående link.
Opslag – medlemmer til Distanceudvalget (kilde Rikke Højgaard)

Må man flyve med droner ved ridestævner?
Vi har fået flere henvendelser på, hvorvidt det er tilladt at flyve med droner ved ridestævner. Vi har undersøgt sagen hos Trafik- og Byggestyrelsen, og drone-overflyvning ved ridestævner er ikke tilladt 
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Specialviden skal sikre høj kvalitet i træning af pararyttere
Træningen af ryttere med handicap får nu et markant løft med et nyt, unikt træningskoncept, der skal klæde trænere og klubber bedre på.
Læs mere her. 
(kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Ny i klubbestyrelsen? Få de gode tips og tricks!
Er du ny i bestyrelsen, eller er du en erfaren rotte, der gennem en årrække har lagt dine frivillige kræfter i rideklubben? Ligegyldigt hvor længe du har engageret dig, er det altid rart at blive inspireret og få nogle nye værktøjer i bagagen. Derfor inviterer vi til netværksmøder for bestyrelsesmedlemmer, hvor vi giver jer 10 gode bud til arbejdet i bestyrelsen. 
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Klar til Dressurens Venner Cup?
I foråret tager vi hul på endnu en sæson med Dressurens Venner – Cup. Cuppen er en landsdækkende turnering i dressur for klubhold, der afvikles over 6 kvalifikationsrunder og en finale. Kvalifikationsrunderne fordeles således, der afholdes 2 runder på Sjælland, 1 på Fyn og 3 i Jylland i perioden april til august. 
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Springlandsholdet klar til Furusiyya FEI Nations Cup 2016
Det danske springlandshold er klar til at tage hul på 2. division af Furusiyya FEI Nations Cup 2016. I år er reglerne ændret, så nationerne kan deltage i alle CSIO’er i cuppen, hvoraf de fire bedste resultater vil udgøre nationens resultat. Landstræneren er positiv over det nye koncept og forventer en god dansk sæson. 
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Böckmann kvalitetsbiler til 2 heste.
Der er mange god grunde til at aflægge Böckmann et besøg, og få nærmere belyst alle fordelene ved Bøckmanns nye Compact serie til transport af 2 heste. Compact serien er bygget på biler med en totalvægt mellem 4020 kg. og 4500 kg. Det betyder, du kan laste 2 heste, passager og oppakning. En bil med en totalvægt på minimum 4001 kg. er fritaget for vægtafgift (kr. 56.800) og den løbende månedlige ejer afgift er ca. kr. 200. En 3500 kg. bil koste ca. 1.000 pr. måned.
Læs mere her. (kilde Bent Neergaard)

Bo K. Møller særdeles tilfreds efter observationssamlinger
I forrige weekend holdt junior- og ungrytterlandstræner i springning Bo K. Møller observationssamlinger hos Riders Cup i Næstved og Dalby Rideklub i Kolding. 45 inviterede og tilmeldte ekvipager sprang og sparrede med landstræneren, og Bo var særdeles tilfreds med, hvad han så og hørte.
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Kunne du tænke dig at blive Træner 1? 
Datoerne for Træner 1-uddannelsen 2016 er klar, og du kan melde dig til på DRF Go! På Sjælland ligger undervisningen i foråret. I Jylland er der undervisning i efteråret. Uddannelsen er skræddersyet til dig, der underviser klubbens elevskole ryttere på L niveau.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

2016 bliver et godt år for dansk military 
Den tidligere finske landstræner Piia Pantsu er ansat som landstræner for de danske juniorer, ungryttere og seniorer. Piia har været landstræner for det finske landshold i 19 år og ført flere ryttere til guldmedaljerne, ligesom hun selv flere gange har deltaget i EM, VM og NM samt ridebanespringning på højt niveau.  
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Ny dato for Copenhagen Eventing
Datoen for Copenhagen Eventing CIC1*/2* er ændret på grund af et sammenfald med et stævne i Sverige. Den nye dato er 29.-31. juli. Ændringen giver rytterne mulighed for deltagelse i flere internationale stævner. Copenhagen Eventing er et internationalt militarystævne, hvor der også afvikles Danmarksmesterskaber. Dressur og springning foregår fredag og lørdag i Bernstorffsparken, mens det afgørende terrænridt finder sted søndag i Høsterkøb, på den smukke ejendom Lundegården.  
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Er du DRF"s nye formand for Dressurudvalget?
Brænder du for dressur, og vil du være med til at udvikle sporten til gavn for ryttere, klubber og frivillige? Så er du måske Deres nye formand for Dressurudvalget. Se hele stillingsopslaget via nedenstående link.
Formand for Dressurudvalget (kilde Rikke Højgaard)

Vil du være med til at udvikle breddesporten? 
Er du udadvendt, og har du evner og lyst til at arbejde med nuværende breddeaktiviteter samt udvikle, arrangere og afvikle Landsfinaler, et årligt breddeseminar og et antal inspirationsdage rundt i lande? Så er det måske noget for dig at blive medlem af Breddeaktivitetsudvalget. 
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Gå ikke glip af højdepunkterne i dansk ridesport 2016 

Vil du heller ikke misse højdepunkterne fra mesterskaber og landsstævner i 2016? Så har vi et godt tilbud til dig. Sammen med DreamSports.tv streamer vi direkte web-tv fra finaledagene under de vigtigste landsstævner og danske mesterskaber for alle aldersgrupper i springning og dressur i 2016. Der er planlagt sendinger fra i alt 31 mesterskaber og landsstævner, og medlemmer af CLUB Go! kan se med til en særdeles fordelagtig pris. 
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Nye uddannelser til Ridelærer, Rideinstruktør og Berider på plads
Fra 2016 kan unge starte på de nye uddannelser til Ridelærer, Rideinstruktør og Berider. Uddannelserne henvender sig til unge, der ønsker en kompetencegivende uddannelse til at arbejde professionelt med undervisning, heste, ridning samt drift af rideklubber og ridecentre. Formålet med den nye uddannelsesstruktur er at sikre kvalificerede undervisere på alle niveauer til klubberne. 
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Dressurudvalgets formand har trukket sig
Pernille Bigaard, der siden februar 2012 har været formand for Dressurudvalget, har valgt at trække sig fra posten. Pernille har truffet beslutningen efter offentliggørelse af referatet fra bestyrelsens behandling af sagen om Dressurudvalgets dispensation fra Fællesbestemmelserne i forbindelse med Hasse Hoffmanns stævnedeltagelse. Stillingen som formand for udvalget vil blive slået op snarest. 
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Forbesigtigelse
De unge hingste er kommet ind og er i gang med forberedelserne til forbesigtigelsen. Forbesigtigelsen er første nåleøje for de unge hingste, hvis de ønsker at blive avlshingste. Forbesigtigelsen er åben for publikum og der er gratis adgang.
Datoer: 13. december 2015, Vallensbæk + 14. december 2015, Norge + 16. december 2015, Vilhelmsborg
(kilde varmblod)

Multitalent og pladsvidunder i nyt design:
Portax E, K og Profi tilbyder nu endnu flere standard-highlights og endnu mere plads til hest og rytter. Udstyret med blandet andet World-Class-chassiset ”WCFplus” og bagklap/enfløjsdør-kombination og meget mere standardudstyr, glimrer Portax-modellerne desuden med en indvendig højde på 2300 mm.

På de nye modeller i Portax-serien er der også et utal af muligheder i ekstraudstyr, blandt andet polyestersadelrum, sulkybeslag, 3. bremselys, ekstra slidmåtter og meget mere.
Læs mere her. (kilde Neergaard)

Hvem skal have årets priser og 3.000 kr.?
Kender du en, som yder en helt særlig indsats, der fortjener at blive anerkendt? Så bør du indstille vedkommende til en af årets klubpriser 2015: Årets klubleder, Årets ildsjæl og Årets ungdomsleder. Med klubpriserne anerkender vi de frivilliges indsats, og ud over æren er der også 3.000 kr. til modtagerne. Vi ved, at der er mange fantastiske frivillige ude i klubberne, der fortjener anerkendelse, og vi håber, at I vil indstille rigtig mange. Skynd dig at indstille DIN kandidat!
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Tillykke til de nyuddannede Træner 2
Otte nye ’Træner 2’ kursister afsluttede i denne weekend deres sidste modul ud af seks moduler. Kurserne, som er en blanding af teori og praktisk undervisning samt opgaver, giver kursisterne et godt fundament til at gå ud og inspirere og dygtiggøre rytterne i landets mange rideklubber. Træner 2 uddannelsen er en del af de træneruddannelser, der udbydes i et samarbejde mellem Dansk Ride Forbund (DRF) og Danmarks Idræts Forbund (DIF). Uddannelserne består af 4 niveauer.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Hvor vildt var det i det vilde vesten?
Når nogen skal udtrykke, at der ikke er fuldstændigt frie handlemuligheder, siger de normalt, at ”det er ikke det vilde vesten”. Det er således underforstået, at i det vilde vesten kunne man gøre, ligesom man vil, fordi der ikke var nogen love og regler, eller også var der i hvert fald ikke nogen til at håndhæve dem. Men var det så vildt, og hvad krævedes der af datidens mennesker i det vilde vesten. Det kigger vi nærmere på i denne artikel.
Læs mere her. (kilde Marion Doss)

Fokus på udvikling af distancesporten
I forbindelse med at der sættes fokus på udviklingen af distancesporten, har distanceudvalget udarbejdet en spørgeskemaundersøgelse. Håbet er, at mange vil gå ind og besvare spørgeskemaet og dermed give deres input til, hvordan sporten kan udvikle sig i fremtiden.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Ungdomsuddannelse og elitesport 2016-2017
Kunne du tænke dig at vide mere om, hvordan man kan kombinere elitesport med sin uddannelse? Så kom til et af Team Danmarks fem informationsmøder. Her får du en grundig introduktion til, hvordan du kan kombinere ungdomsuddannelse og elitesport.
Læs mere her. (kilde Anne Marie K. Rasmussen)

Billetsalget starter nu til Hingstekåringen 2016
Først åbner salget for Dansk Varmblods medlemmer. Den 1. oktober kl. 16.00 åbner salget for alle. Hingstekåringen 2016 har satset stort og flytter i Jyske Bank Boksen, samt udvider med endnu en hal, så der nu er ridning i hele 3 haller og arrangementet bliver større end nogensinde.Det foreløbige program kan ses på www.herninghorseshow.com (Kilde Dansk Varmblod)

Er du den nye udviklingskonsulent?
Vil du arbejde med nogle af landets mest dedikerede ildsjæle? Vil du være med til at udvikle ridesporten, og er du klar til at rådgive vores klubber, så deres hverdag bliver lettere? Så er du måske vores nye kollega. Se stillingsopslaget via nedenstående link.
Læs mere her. (kilde Rikke Højgaard)

Brug hjernen – også hestens
Arrangørerne bag JBK Horse Shows har gjort et scoop – fredag aften under Odense Horse Show sponsored by ECCO i oktober kan man få lejlighed til at overvære en clinic med Will Rogers og Anna Blomgren.
Læs mere her. (kilde JBK Horse Shows)

Korrektion af hyperflexion/overbøjning i hestens hals
Lær hvad hyperflexion er, og hvordan du træner din hest, så den lærer at bruge sig korrekt. Se, hvilke øvelser der kan anvendes, hvordan overlinjen forbedres samtidig med at den rene takt bibeholdes. 
Træner Will Faerber og Karen Losbaugh fra Art2ride viser, hvad hyperflexion er, og hvordan du vænner hesten af med denne uhensigtsmæssige holdning.
Læs mere her. (kilde: HorseConsult)

Stationsafprøvning i januar 2016 
Vi har atter oprettet et hold med stationsprøvehopper på Vilhelmsborg i januar.
Da der også er stor efterspørgsel på stationsafprøvningerne på Vilhelmsborg, har vi lavet et hold fra d. 6. januar - 3. februar 2016. For at prøven afholdes skal der være minimum 7 tilmeldte hopper og max. 12 hopper, tilmeldingen sker efter "først til mølle" princippet.
Læs mere her.(kilde: Dansk Varmblod)

Rideskole fik små redningsfolk
I sidste uge var der førstehjælp på programmet for hesteglade piger som del af den årlige ridelejr hos Vordingborg Sportsrideklub. Rideklubben vil nemlig sikre, at børnene ved, hvad de skal gøre, hvis nogen kommer til skade. 
Læs mere her  (kilde: Sjællands Tidende)

Vil du vinde det officielle OL-tøj?
Om et år slås dørene op til OL i Rio, og vi krydser fingre for, at dansk ridesport er flot repræsenteret. Det afgøres i næste uge, hvor dressurlandsholdet skal ride for kvalifikation ved EM, og ugen efter, hvor det er springlandsholdets tur. 
I anledningen af årsdagen kan I nu vinde de officielle OL T-shirts, som atleterne har været med til at designe. Se mere via nedenstående link.
Læs mere her  (kilde: Rikke Højgaard)

Kom i gang med breddeaktiviteter
Kender I til de sjove og udviklende bredde-aktiviteter? Hvis ikke så kom i gang i dag. Udgangspunktet for breddeaktiviteterne er, at alle skal have det sjovt, men derudover ligger der mange overvejelser bag hver eneste disciplin. Overordnet skal alle konkurrere på lige vilkår, og derfor er fokus på rytterens indvirkning, opstilling og samarbejde med hesten frem for på hestens kapacitet. Ideen med aktiviteterne er, at alle skal kunne være med, uanset hvilken hest de har. Aktiviteterne spænder vidt med alt fra ponygames, kvadrilleridning, Team Cup Dressur, stilstafetspringning, Pas de Deux og TREC. På side 6 i DRF SPOT kan I finde meget mere inspiration til breddeaktiviteter i jeres klub.
Læs mere her  (kilde: Rikke Højgaard)

Laura og Amalie vil skabe et fællesskab og gøre en forskel
Ridesporten har gang på gang vist, at den kan være med til at skabe selvstændige unge. Det gør sig i den grad også gældende for Laura Kjølholm og Amalie Engelhardt Nielsen, der modtog prisen som Årets Ungdomsledere på repræsentantskabsmødet. De to unge ildsjæle fra Stutsborg Rideklub har lagt en stor indsats i at arrangere og afvikle en hyttetur for klubbens unge medlemmer. Ungdomslederne planlagde selv turen, inviterede deltagere, fandt en hytte, arrangerede madlavning og planlagde aktiviteter, som blandt andet bestod af orienteringsløb til hest med læring i kortlæsning. I kan møde Laura og Amalie og blive inspireret af deres engagement på side 8 i DRF SPOT.
Læs mere her  (kilde: Rikke Højgaard)

Sidste mulighed for at blive Træner 1 i 2015
Flere end 200 kursister har været igennem Træner 1-uddannelsen, siden den tog sin begyndelse i 2011. Det sidste uddannelsesmodul i 2015 begynder den 7. august på Thomysmindecentret ved Jelling, og strækker sig over tre weekender. Uddannelsen vender tilbage i 2016 med kursusmoduler både på Sjælland og i Jylland.
Læs mere her  (kilde: Rikke Højgaard)

Fokus: distancesporten skal udvikles
Distancesporten er sport, der bør kunne appellere til ryttere på alle niveauer - motions- og bredderyttere såvel som konkurrence- og eliteryttere. Sporten, der er et satsningsområde for os, kombinerer horsemanship og sportsmanship, da der både er fokus på at gennemføre ridtene og komme i mål i gode tider, samtidig med, at hesten både før, under og efter ridtet skal være frisk og i den forbindelse kunne gennemgå flere dyrlægekontroller. Dette kræver et unikt samspil mellem rytter og hest. Sporten giver også en lang række fantastiske oplevelser, hvor både træning og konkurrence foregår i naturen på skovveje, ved vandet, langs små veje og i byer. Distancesporten er med ca. 450 registrerede starter ved C-, B- og FEI-stævner en af de mindste discipliner under Dansk Ride Forbund, mens sporten har potentiale til langt flere udøvere. Læs mere her  (kilde: Jens-Erik Majlund)

Lis Hartels Mindepris gik til Hans-Christian Matthiesen 
Dressurdommer, dyrlæge og dressurmand til benet, Hans-Christian Matthiesen, modtog søndag Lis Hartels Mindepris 2015. Prisen blev overrakt ved DM i dressur på Broholm af familien Hartel-Siesbye og Dressurens Venner.Læs mere her  (kilde: Rikke Højgaard)

HERI Rideudstyr samarbejder med Carina Nevermann Torup
Det er ikke en hvilken som helst rytter, HERI Rideudstyr har valgt at starte et samarbejde med. Den succesfulde unge dressurrytter Carina Nevermann Torup, der allerede har et væld af mesterskaber på cv’et, vil bl.a. dele sine oplevelser med HERI Rideudstyr.
Læs mere her  (kilde: Heri Rideudstyr)

Vil du med på Danmarks bedste ridelejr?
DRF hovedsponsor Sydbank giver nu 11 heldige unge mulighed for at tage en ven eller en veninde med til Danmarks bedste ridelejr – Sydbank SommerCamp. Ridelejren foregår på landsholdets træningscenter, Middelfart Ridecenter, hvor Sydbank, landstrænere og flere andre er klar til at give de unge en oplevelse i særklasse. Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at lave et billede eller en video og fortælle, hvorfor netop du eller den, du nominerer, har fortjent en rideoplevelse for livet.Læs mere her  (kilde: Rikke Højgaard)

Endnu en DV-hest til den olympiske mester 
Nu har Steve Guerdat sikret sig endnu et danskopdrættet Heartbeat-afkom, da han netop har fået 7-årige Knight of Hearts i stalden
Læs mere her (kilde: Dansk Varmblod)

HOTLINE:
Optimér dit hestehold ift sundhed, velfærd, adfærd, fodring, stalde, folde, økonomi og daglig drift
Prøv 1:1 sparring med HorseConsults Dorte Rebbe Hotline og få svar på dine spørgsmål om heste eller hold af heste af en uvildig agronom, der også samtidig er rytter, hesteejer og driftsleder i eget landbrug.
Læs mere her (kilde: Horse Consult)

Græs – et skønt springunderlag
Selvom antallet af græsbaner er for nedadgående, er der heldigvis mange gode grønne baner i Danmark. En af de mest kendte er Sportsrideklubbens bane i Bernstorffsparken, og for et år siden anlagde Bækgaarden en flot ny græsbane. Stevnstrup Rideklub har også en lang tradition for at afholde stævner på græs, og den 9. – 12. juli er det DRF-mesterskaberne for children og ponyryttere, der skal afgøres på græstæppet.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Nyttig viden om medicinering og smitsom sygdom
Hvordan er det nu med opbevaring af medicin? Må jeg selv give min hest indsprøjtninger? Og hvordan forholder vi os, hvis der udbryder smitsom sygdom i stalden? Der er mange ting at holde styr på som hesteejer, og derfor har vi samlet nyttig viden om medicinering og smitsom sygdom på vores hjemmeside. Du kan finde oplysningerne via nedenstående links.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Hvordan udtages dressurlandsholdene?
Hvem skal repræsentere Danmark ved sommerens dressurmesterskaber, og hvordan og hvornår sker udtagelserne?
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Rideklub har arbejdet sig op
Dronninglund Rideklub vokser, og er klar med distanceridt igen. Dronninglund Rideklub har for første gang holdt stævne i distanceridning fra sit nye hjemsted på Kirkevej. Klubben holdt tidligere til på Dronninglund Hovedgaard, men flyttede for ca. tre år siden, og har måttet arbejdet sig op igen på et sted, der i begyndelsen ikke havde ridebaner eller ridehal. 
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Staldklimaets betydning for hestens sundhed
Et godt staldklima har betydning for sundheden for hestene og de personer, der færdes i stalden. Læs om de faktorer der har betydning for staldklimaet og sundheden. Du får også praktiske råd til, hvordan du og andre i stalden kan skabe det sundeste staldklima. 
Læs mere her (kilde: Horse Consult)

Gode råd til forårets indgræsning
Dansk Ride Forbund og SEGES indgik sidste år en samarbejdsaftale, der skal komme begge organisationers medlemmer til fordel. Dansk Ride Forbunds klubber vil fremover kunne søge rådgivning hos SEGES, mens avlsorganisationerne fremover kan afvikle racespecifikke stævner i rideforbundets regi. En af de ting som SEGES rådgiver omkring, er indgræsning af heste, og det er det tid til nu, hvor foråret er kommet. Bliv klogere på indgræsning i SEGES’ artikel herunder. 
Læs mere her (kilde: DRF)


Bruttogrupper for ponyspringning er blevet opdateret
Landstræner for ponyspringrytterne Lars Trier Kjøller har nu opdateret listen over navne på de kat. I- og kat. II-ryttere, der er i bruttotrupperne til årets mesterskaber. Skulle der være spørgsmål til listerne, er I velkomne til at kontakte Lars. Se listerne via linket nedenfor. 
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Årets Ildsjæl Karin Lindved er helt bidt af at skaffe sponsorer til klubben
Årets Ildsjæl gik til Karin Lindved fra Højris Rideklub, som har ydet en kæmpe frivillig indsats for sin klub siden 1982 – altså 33 år. Karin er kendt i klubben for at være en dygtig underviser i klubben, som også bakker op om sine ryttere, når de skal til stævne. Derudover er hun eminent til at skaffe midler til projekter i klubben, og i juni arrangerede hun et sponsorstævne, der skaffede så mange midler, at der var råd til hele to nye ponyer. Endelig har handicapridning en særlig plads i hjertet hos Karin, som også lægger mange timer i at hjælpe klubbens Special Olympics ryttere.. 
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Dansk Ride Forbund ophæver associeringsaftale med Dansk Islandshesteforening
Vi har desværre set os nødsaget til at ophæve associeringsaftalen med Dansk Islandshesteforening (DI) pr. 1. april med virkning fra den 1. juli 2015.
Læs mere her ((kilde: Rikke Højgaard)

Paradressurlandsholdet søger ny holdleder
Brænder du for paradressur, og vil du gerne være med til at præge udviklingen af de dygtige ryttere så se her. Som holdleder for paradressurlandsholdet har man det overordnede ansvar for at tingene omkring landsholdet som planlægning af stævner, budget, presse og praktiske forhold omkring træningssamlinger fungerer. Det danske paradressurlandshold er blandt verdens fem bedste nationer, og er inde i en spændende udvikling. Holdet har en målsætning om at komme endnu tættere på de bedste i verden. 
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Dressurrytter og elite- og talentchef fremhæves som gode eksempler af Team Danmark
Team Danmarks årsberetning er netop udkommet, og repræsentanter fra Dansk Ride Forbund bliver fremhævet som gode eksempler. Først kan I på side 36 læse et interview med elite- og talentchef i dressur Kimi Gerd Nielsen, hvor temaet er forbundets involvering i talentHUSET, mens I på side 39 kan finde et interview med dressurrytter Cathrine Dufour, hvor hun fremhæves som et eksempel på et talent, der har stor glæde af Team Danmarks talentprogram.
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Dianna Pilegaard fortsætter som medlem af Distanceudvalget
På bestyrelsesmødet den 26. marts blev det besluttet, at 34-årige Dianna Pilegaard, som til daglig arbejder i Pleje- og Omsorgsafdelingen i Nyborg Kommunen, kunne fortsætte i sin post i Distanceudvalget. Dianna har i den forrige periode været stævnekoordinator i udvalget. Dianna har desuden været tilknyttet distancesporten i mange år både som teknisk delegeret og som distancedommer. Vi ønsker Dianna stort tillykke. 
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Træner 1 – en uddannelse til alle
Der er uddannet over 150 Træner 1, hvoraf størstedelen tidligere var selvlærte undervisere. Deltagerne har været alt fra befalingsmænd i Garderhusarregimentet til forældre, der har påtaget sig undervisningen i deres barns klub samt den garvede underviser, der søger ny inspiration og bevis for sine kompetencer. Senest har Djurslands Rideklub også ladet deres beriderelev Ann-Katrine K. Rasmussen uddanne til Træner 1.
Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Gør folden sikker og få færre skader
Der er mange grunde til, at heste hvert år bryder ud fra folde - til skade for både sig selv, hestepassere, bilister, materiel mm. Læs om hestehegn, hestefolde, foldstørrelse og løse heste. Læs mere her (kilde: HorseConsult)

Kingsland klæder dressur- og springlandsholdene godt på.
Kingsland og Dansk Ride Forbund indgik i 2014 en aftale, der betyder, at de danske seniorlandshold i dressur og springning foreløbig frem til og med udgangen af 2016 vil blive udstyret med tøj fra Kingsland – både i konkurrence og udenfor konkurrencebanen.Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Hvordan skaber man en topatlet?
Hvad enten en rytter ønsker at opbygge hesten som en top-præsterende atlet eller blot ønsker at ride den korrekt, opstår et behov for viden. Hvordan gør man det i praksis, og er det muligt at undgå skader undervejs? Der kan aldrig gives nogen garanti for succes, men ved at forstå hestens uddannelsesproces, planlægge, være omhyggelig og omsorgsfuld i sit arbejde, kan man nå utrolig langt. Det er blandt andet vigtigt at indse, at det ikke er rytteren, der skal bære hesten. Det er hesten, der skal uddannes til at kunne udføre de øvelser, vi beder den om. Dyrlæge og veterinærkiropraktor Tone Lygren gennemgår i denne artikel sit bud på, hvordan man med viden kan uddanne sin hest optimalt og undgå skader på lang sigt . Læs mere her (kilde: Desirée Larsen)

Danmark får stor og international hesteauktion i juli
Der vil være hober af prominente sælgere og købere på pladserne, ligesom hestekvaliteten på heste til salg må forventes at være særdeles høj, når en ny stor international auktion under navnet HL Selected Sales løber af stablen den 11. juli i år. Bag initiativet står Jeanette og Jens Glud Hansen, der selv har en interesse i arrangementet på grund af deres satsning Panamera Racing, der ejer masser af heste. Læs mere her (kilde: Hedvig Algotsson)
Her er der også mulighed for at gå direkte til Bet365s forside.

Godkendelse af ridehjelme ift. nye EU-regler
EU har tilbagekaldt referencen til standard EN1384, som er den sikkerhedsmærkning, som Dansk Ride Forbunds reglementer refererer til ift. ridehjelme. Da alle detaljer vedr. de nye standarder fra EU endnu ikke er afklaret, har Dansk Ride Forbund valgt at bibeholde reglementskravet om sikkerhedsmærkning EN1384, indtil der er afklaring i EU. Det er endvidere besluttet, at ridehjelme med sikkerhedsmærkning EN1384 kan anvendes t.o.m. 31. december 2016.
Det er endnu ikke afklaret, om der kommer overgangsordninger, så producenterne kan fortsætte med at producere i en periode, eller om det gælder med det samme. (kilde: Rikke Højgaard)

Springlandsholdets turneringsplan er klar
Det danske springlandshold er klar til at tage hul på Furusiyya FEI Nations Cup 2015, hvor det er Odense, Sopot, Budapest og Arezzo, der er pointgivende for Danmark. Nations Cup’en er inddelt i seks regionale ligaer, og Europa er inddelt i to divisioner, hvor Danmark starter i 2. division i 2015.
Læs mere her.  (kilde:Rikke Højgaard)

Susanne Baarup Christensen kandidat til dommertårnet i Rio
Den internationale danske 5*-dressurdommer, Susanne Baarup Christensen, er blandt de 12 dommere, der kandiderer til en plads i dommerpanelet i dressuren ved OL i Rio 2016. Vi ønsker Susanne tillykke og krydser fingre for, at der bliver et dansk dommertårn ved OL.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Gardehusar Tved fik Hestens Værns Ur 
12 måneders værnepligt ved Gardehusarregimentets Hesteskadron er netop overstået. I den forbindelse overraktes Hestens Værns Ur til Husar Tved, alias Anja Hornbæk Andersen, som har ydet en særlig indsats for hestenes ve og vel og altid sat hestene før sig selv.
Læs mere her.  (kilde: Hestens Værn)

Bellingegård Sportsrideklub er certificeret indenfor opstaldning
Bellingegård Sportsrideklub (BELS) kan nu også reklamere med, at de er certificeret indenfor opstaldning. Opstaldningscertificeringen er den sidste nye certificeringsmulighed i Dansk Ride Forbunds certificeringsordning, og den har fokus på klubbens daglige drift af opstaldningsdelen. BELS var i forvejen certificeret indenfor organisation, sikkerhed, elevskole, ridelejr og D-stævne, og de kan nu tilføje den sjette certificering. Vi ønsker BELS stort tillykke.
Læs mere her.  (kilde: Desirée Larsen)

Benedikte er ny DRF-mester
17 juniorekvipager dystede på Vilhelmsborg for at afgøre det indendørs DRF-mesterskab i springning. Efter en spændende finale stod det klart, at årets mester blev Benedikte Rie Truelsen på Qunnie. Det er Danish Derby Horseshows, der denne weekend er vært for de indendørs DRF-mesterskaber præsenteret af Ocean Textile Group A/S i springning for seniorer, ungryttere og juniorer.
Læs mere her.  (kilde: Desirée Larsen)

Fri afbenyttelse af musik til stævner
Medlemsklubber under Dansk Ride Forbund kan frit bruge musik ved stævner uden at skulle betale det såkaldte Koda-vederlag. Det sikrer en aftale mellem forbundet og Koda og Gramex, der forvalter rettighederne for ophavsretsbeskyttet musik. Dansk Ride Forbund betaler en samlet pris for vores medlemsklubber, og vederlaget er dækket af klubbernes medlemskontingent.
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Fra lukningstruet til en klub med overskud
I 2003 var Frederikshavn Rideklub truet af lukning på grund af dårlig økonomi. Der var mørkerøde tal på bundlinjen, og banken ville ikke låne klubben penge. Klubben tog sagen i egen hånd og fik vendt det svimlende underskud til et overskud. Kampgejst, sammenhold og kreative initiativer var vejen frem.stigefyldte Olympia Horse Show med hesten Quova de Vains, og hans alternative tilgang til træningen har givet lidt blandede reaktioner hos kollegerne.
Læs mere her.  (kilde: Desirée Larsen)

Mød toprytteren Luca Moneta der bruger ’gulerod frem for pisk’ for at nå til tops
Italienske Luca Moneta er en af verdens førende springryttere og kaldes ’Gulerodsmanden’ af sine kolleger. Sidste år vandt han ’Puissance’ ved det prestigefyldte Olympia Horse Show med hesten Quova de Vains, og hans alternative tilgang til træningen har givet lidt blandede reaktioner hos kollegerne.

Lav en strategisk frivillighedsindsats
Der er fantastisk mange frivillige ude i klubberne, men der er stadig brug for flere. Det kan være en udfordring at tiltrække og fastholde tilstrækkelig mange frivillige til at holde aktiviteterne i klubberne ved lige, og det kræver, at der lægges en seriøs plan og formuleres en strategi for arbejdet. Den udfordring vil vi gerne imødekomme. Med vores nye Frivillighedsstrategi hjælper vi klubberne med at yde en målrettet indsats i forhold til at rekruttere og fastholde frivillige
Læs mere her.  (kilde: Desirée Larsen)

Nicolai Kaas Nordstrøm bliver ny kommerciel chef i Dansk Ride Forbund
1. januar 2015 tiltrådte Nicolai Kaas Nordstrøm som kommerciel chef i Dansk Ride Forbund. Han kommer fra en stilling som kommerciel chef i Dansk Hestevæddeløb, og tidligere var han kommerciel chef for Charlottenlund Travbane, så hesteverdenen er ikke nyt land for Nicolai. Han afløser Lars Moss, der har været sponsorchef i forbundet i knap 2 år. 
Læs mere her.  (kilde: Rikke Højgaard)

Hestens Værn ønsker mere fokus på dyrevelfærd
,
siger formand og dyrlæge Julie Fjeldborg. Myndighederne bør fokusere på, at efterforske og løse de veldokumenterede dyreværnsmæssige problemstillinger, der desværre er dagligdag for mange danske heste, i de udsatte hestehold. Det sker desværre ikke i dag. 
Læs mere her.  (kilde: HV)

Er Træner 1 uddannelsen noget for dig?
Træner 1 uddannelsen henvender sig til ryttere og undervisere, der brænder for trænergerningen, og som ønsker kompetencegivende uddannelse til primært at undervise klubbens elevskoleryttere. Så hvis du brænder for at undervise, eller jeres klub ønsker at tilbyde elevskolens ryttere en spændende og varieret undervisning, så er det nu I skal af sted på uddannelse – tilmeldingen er åben.
Læs mere her.  (kilde: Helen Munksø)

Find vej i lysjunglen
Slås din rideklub også med store udgifter, hvor det ville være rart med en hjælpende hånd så lad jer inspirere af Broagerlands Rideklub. Det er nemlig lykkedes dem at låne 60.000 kr. rentefrit af Sønderborg Kommune til udskiftning af deres gamle strømslugende natriumlamper i ridehallen.
Læs mere her.  (kilde: Desirée Larsen)

Hvordan er det lige med energibånd?
Vi får mange henvendelser fra ryttere og officials, der er usikre på reglerne for brug af energibånd til heste. Reglerne varierer fra disciplin til disciplin, og nedenfor kan du få et overblik. 
Læs mere her (kilde:Rikke Højgaard)

Øget risiko for forfangenhed
Pas på lige nu. Overgangen med begyndende nattefrost øger risikoen for forfangenhed; men hvorfor?

Rideteknik:
Letridning med og uden rygsving.
Det er meget lettere at ride letridning på en hest der arbejder korrekt og med rygsving. Få tips til hvordan du ser og mærker, om hesten arbejder rigtigt.
Se filmen her. 
(kilde: HorseConsult)

Hvorfor gå til hestevæddeløb?
Hvis nogen spurgte dig, om du ville med til hestevæddeløb, så tænker du måske, at det er noget din bedstefar kunne lide at gøre, men at du ikke er interesseret. Men hestevæddeløb på højere niveau er faktisk en vidunderlig oplevelse af mange forskellige årsager.


2016 | Hesteinfo A/S | Aalborgvej 20 E | 9492 Blokhus | Tlf. 40 96 23 44 | Kontakt

Powered By Infokey A/S - Template By Infokey A/S - Opsat af Infokey A/S